456/UDPI/15.07.2015
Proiectul nr. 456/UDPI/15.07.2015 este parte a programului Rondine. Spaţiul Economic European (SEE) a fost creat în 1994, ca o zonă de Liber Schimb între Comunitatea Europeană (CE) şi Asociaţia Europeană a Liberului Schimb (AELS). SEE reuneşte Statele Membre ale Uniunii Europene (UE) şi 3 dintre Statele AELS (Norvegia, Islanda, Liechtenstein) http://www.rondine.ro/ .
Parteneri

Instruire în geotermalism pentru profesioniști români de către Programul de Instruire în Geotermalism al Universității Națiunilor Unite în Islanda

Co-finanţat de Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European şi de Administrația Fondului pentru Mediu prin programul RO-06 Energie Regenerabilă (RONDINE)

...
Proiect nr. : 456/UDPI/15.07.2015
Beneficiari:  
   Promotor de proiect Universitatea din Oradea
   Partener donator Universitatea Națiunilor Unite Programul de Instruire în Geotermalism din Islanda
Perioada de derulare: 31.08.2015 – 30.04.2017
Valoare: 1.102.075 lei

Obiective:

În cadrul proiectului vor fi organizate:

  • atelier de lucru pentru persoane de decizie;
  • curs scurt de utilizare a energiei geotermale;
  • curs scurt de explorări de suprafață pentru identificarea resurselor geotermale;
  • curs scurt de evaluarea și exploatarea resurselor geotermale.
Cea mai importantă activitate a proiectului o reprezintă oferirea a patru burse integrale  de studiu unor specialiști români pentru programul de instruire de 6 luni al UNU GTP din Reykjavik. Bursierii au fost deja selectați în urma unor interviuri cu directorul UNU GTP, fiecare dintre acești urmând să urmeze una din următoarele specializări: Ingineria zăcămintelor geotermale, Geologie specifică resurselor geotermale, Tehnologii de foraj pentru resurse geotermale și Managementul și finanțarea proiectelor geotermale.

Meniu
Linkuri utile


"Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României"